perjantai 7. helmikuuta 2014

001 kaavoitusta ja protoa

Kuluneet päivät ovat pitäneet sisällään lukuisia työtunteja kaavoittamista ja protojen tekemistä. Tein eilen kolmannet kaavat malliin 001 ja toivon syvästi, että saan ne tällä kertaa istumaan nätisti lestin päälle.


Mikä prototyypissä voi sitten mennä vikaan?
Kaikki.
Lisätään vuorin varren suuaukkoon 5 mm, lisätään pinkovaraa jopa sentillä, muutetaan kokonaan vuorin saumojen paikkoja, eli kaavoitetaan kaikki lähes alusta uudestaan.
Turhauttavaa?
Todella.
 Siinäpä kengän vuori (keltaiset) ja päällinen (ruskeat) palat.
Ennen ompelemaan ryhtymistä päällisen kappaleiden reunat täytyy ohentaa, jotta halutut saumarakenteet eivät pullota. Sen jälkeen tehdään viikaukset (taitettu reuna) haluttuihin reunoihin ja ompelu voi alkaa. Käytetyn nahan ollessa ohutta, päällisen ja vuorin väliin laitetaan vielä yksi kerros kangasta, tukivuori. Näissä kengissä käyttämäni nahka on kuitenkin sen verran paksua, että en välttämättä tarvitse tukivuoria ollenkaan.
Neuloksen prototyyppi (jossa vuori on täysin vääränlainen, päällisen kappaleet eri kokoisia, nilkkaosa liian kapea ja reunat aivan erilaiset kuin oikassa mallissa) on valmis. Vielä kaavojen hiomista ja uusi yritys.
 Nauhoituksen sopivuuden testausta raakareunojen kanssa.
Yksinkertaista, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti