lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kylä Prahanen

Puolitoista viikkoa vieraita. Oikein mukavia hetkiä ja hyvää ruokaa. Neljä yötä Prahassa saa Helsinginkin tuntumaan pikkukylältä. Parin ensimmäisen päivän aikana ohjelmaan kuului enimmäkseen sisätiloissa lymyämistä huonon sään vuoksi. Satoi jopa lunta. Kuuma kaakao tuli hyvin tutuksi ja maistoin Nutellalla rikastettua kaakaota ensimmäistä kertaa. Lienee tarpeetonta sanoa, että se oli taivaallista.

Nutella hot chocolate

 Maistoin ensimmäistä kertaa Bubble teata, joka paljastui todella addiktoivaksi juomaksi. Kuplatee on mehuksi naamioitua teetä, jossa on perunajauhoklimppejä muistuttavia palleroita seassa.
Pallerotee

Kävimme nauttimassa illallisen yhdessä Prahan raakaruokaravintoloista. Kaikkien annokset olivat supermaukkaita.
Raakaburgeri

Prahan reissun kohokohta oli Tanssiva talo, joka arkkitehtuurillaan hätkähdyttää muuten vanhoillista ympäristöä. Sen rakentamisesta oli kiistelty pitkään ja hartaasti juurikin sen modernin ulkoasun vuoksi.

Tanssivassa talossa on ravintola nimeltään Fred & Ginger ja kävimme siellä lounaalla. Pöydissä oli paletin muotoiset tabletit ja haarukan ja veitsen kanssa lautasliinaan oli käärittynä kynä. Ihana idea. Tanssivan talon alakerrassa oli valokuvanäyttely nimeltään Super Savings, joka esitti Detroitin autioitunutta kaupunkia vanhalla valokuvaustekniikalla. Michael Vojkuvkan mustavalkoiset teokset olivat melko vaikuttavia eikä uskoisi, että ne on otettu hiljattain.


Tanssiva talo



Oli hyvää

Viimeisenä iltana kävimme Cloud 9 -nimisessä lounge barissa Hilton -hotellin yläkerrassa. Toinen juomistani oli erittäin mielenkiintoinen. Sen nimi oli Da Vinci Code ja se tarjoiltiin kahvipapujen kanssa. Drinkin olivat noin kymmenen euron luokkaa ja ne oli taidolla väsätty.

Tämmöistä se James Bond varmaan joisi

Viimeisen päivän missio oli äänestäminen eduskuntavaaleissa. Agentti löysi Suomen suurlähetystön helposti, kun minä seurasin vain perässä. Perillä meitä odotti korvapuustit, mahtavaa.

Kansallisvelvollisuus täytetty
Prahaan lähtisin kyllä mielelläni uudestaan, mutta paremmilla keleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti