maanantai 14. lokakuuta 2013

Kalsa, holotna, kolea

Luihin ja ytimiin menee Firenzen syksyn kylmyys. Lämmöt ei ole vielä taloissa päällä, joten turvauduttakoon viinin lämmittävään voimaan ja villasukkiin.

Agentti tuli kaupunkiin pitkäksi viikonlopuksi ja seikkailimme hänen kanssaan lauantaina hermojen menetyksen uhallakin markkinoille. Täydessä raitiovaunussa vapaan kasvatuksen esimerkki puhalsi pilliin koko kaksikymmentäminuuttisen matkan ajan. Perillä söin munkin, jonka myyjä pumppasi täyteen vaniljasoossia. Laittoman täyteen, sillä se olisi ollut parempaa ilman. En tykkää berliininmunkin hillostakaan.

Löysimme Agentin kanssa himohamstraajan vintagekaupan. Monta huonetta täynnä lattiasta kattoon mitä ihmeellisimpiä vaatteita, kenkiä ja laukkuja. En tiedä mistä ihmeestä kaupan omistaja oli tavarat itselleen haalinut, mutta sitä riitti. Jos joku päivä saan itseni kiinni ajattelemasta että onpahan tylsää, suunnistan oitis tuonne kauppaan ja sujahdan tunneiksi eri aikakausien maailmaan.

Ehdoton kohokohta ruokailun suhteen viikonloppuna oli lauantai illan löytö, Outside. Päätimme poiketa syömään paluumatkalla Expertiltä kotiin (ostin mikrofonikuullokkeet, joten nyt voi skypettää jopa äänen kanssa). Valitsin listalta ricottajuusto-sitrustäytettyjä ravioleja villilohikastikkeessa ja voin kertoa, että se jos mikä kannatti! Aivan mahtavaa ruokaa, jonka kruunasi överi-iso mascarpone-nutella calzone. En jaksanut edes puolikasta.

Viisi viikkoa Firenzeä mennyt, monta vielä tulossa.
Toivon intiaanikesää.





1 kommentti:

  1. Siis siis. Ne vaniljamunkit on yksi syy lähteä Italiaan asti. Viet mut sinne, missä ne pumppaa ne liian täyteen. toivottavasti toiveeni on kuultu :D

    VastaaPoista