keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Turisti, turistimpi, turistein

Viikonloppu Roomassa. Paljon sanottavaa, mutta väsymykseen vedoten tiivistettäköön löpinöistä jonkin sortin novellishotti.
Fontana di Trevi, nähty moneen kertaan, mutta aina yhtä lumoava ilmestys. Heitettiin kolikot äipän ja T:n kanssa veteen turvataksemme paluun Roomaan. Colosseum, Palatinus - kukkula ja Forum Romanum: samaa sarjaa Fontana di Trevin kanssa, erittäin mielenkiintoista. Tiedättekö muuten mikä on tuo lenkki patsaan jalassa olevien läpsyjen sisäsyrjällä? Minä en tiedä.
Uuden elämyksen tarjosi hotellin (jonka nimeä en muista) aulasali, jossa pianisti soitti flyygeliä ja baarimikon/tarjoilijan tehtävänä oli vahtia, että jokaisessa pöydässä tuikkivan kynttilän liekki ei sammu. Niin, ja tuoda loputtomana virtana lisää snackseja kolmelle turistille, joista yhden drinkkivalinta ei osunut aivan nappiin. "Halusin tilata jotain mitä en ole koskaan maistanut!" - ajatus toi vain puolet toivotusta lopputuloksesta, humalan.
Maanantai illan ratoksi äippä, T ja minä poikkesimme extemporee viulukonsertossa, jossa kolme viulistia ja yksi sellisti soittivat intohimoisesti. Konserttisali oli upea tila kirkon yläkerrassa. Kokonaisvaltaisesti erittäin miellyttävä tilaisuus, mutta sanotaanko näin, että ei tarvitse aivan heti mennä uudestaan.
Ruuasta vielä: täydellisen tiramisun metsästys jatkuu. Montaa on maistettu, yksikään ei ole osunut täysin nappiin. Olenko vain luonut itse itselleni mielikuvan täydellisen tiramisun olemassaolosta?








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti