sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Italiassa olen parempi kokki.

Parmesan maistuu sata kertaa paremmalta täällä kuin Suomessa. Kerma on paksumpaa ja vihannekset tuodaan joka aamu suoraan pellolta kauppoihin. Kuitenkin eilen törmäsin ensimmäistä kertaa "pahaan" ruokaan ravintolassa. Tilasin (ilmeisesti) porsaan pihviä ja sain jotain koostumukseltaan läskin ja lihan sekoitusta muistuttavaa ällötystä. En syönyt lautasta tyhjäksi, jolloin ilmeisesti tarjoilija huomasi etten pitänyt kovasti annoksestani. Talo tarjosi jälkiruuaksi tiramisun. Tiramisun kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä, vaan sen maku ja koostumus muistutti lähinnä jotakin vanukasta. Firenzessä parhaillaan alkavat pyöräilykisat ovat toivottavasti osasyy ruuan huonoon laatuun, mutta toista kertaa siihen ravintolaan en mene.
Firenzessä on paljon ninjahyttysiä. Ne iskevät silloin kun nukut ja jättävät jälkeensä järkyttävän kokoisia paiseita. Jättävät minuun järkyttävän kokoisia paiseita tarkentaisin täten. Aloin jo epäillä sängyssäni pesivän luteita, mutta luulen, että olen vain allerginen ninjahyttysille. Suomen hyttyset eivät osaa piiloutua yhtä hyvin, vaan paljastavat heti kättelyssä itse itsensä mm. kovalla ininällä. Suomen hyttyset ovat laimea versio eteläeurooppalaisista, temperamenttisista lajitovereistaan.
Tutustuttuani italialaisiin hyttysiin, voisin jopa sanoa että ikävöin suomalaisia hyttysiä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti