perjantai 20. helmikuuta 2015

Painajaisia

Herään. Mieleeni palaa nopeasti äskeinen uni. Unessa ei sinällään ollut mitään pelottavaa, mutta sen tunnelma oli hyvin ahdistava. Tunne siitä, että kohta tapahtuu jotain pahaa. Hetken ajan makaan sängyssä kuin halvaantuneena, uskaltamatta liikkua tai katsoa ympärilleni. Haparoin puhelinta kädelläni. 04.37. Lähetän viestin veljelleni: onhan kaikki kunnossa maapallon toisella puolella. "Kaikki ok." - saapuu vastaus tuossa tuokiossa. Sytytän alakertaan valot ja palaan takaisin petiin. Mietin kenet voisin kutsua luokseni yökylään huomenna, jos painajaiset jatkuvat.

Seuraavana yönä olen töissä Valion kylmävarastossa. Katselen ympärilleni ja kaikki on erilaista kuin ennen. Olen myöhässä ja yritän etsiä esimiestä, jotta tämä voisi antaa minulle jonkin tason perehdytyksen uuteen keräilyjärjestykseen. Herään allapäin.

Olen huomannut, että väsymys saa aikaan pelkotiloja. En edes tiedä mitä pelkään. Ehkä stressi ja suuret muutokset saavat myös kropan ja mielen sekaisin.

Toissapäivänä koululla järjestettiin muotinäytös nimeltään Dotek. Se esitteli opiskelijoiden suunnittelemia ja valmistamia mallistoja ja oli mielestäni todella hyvin toteutettu. Nautin sydämeni kyllyydestä ja koti-ikäväkin lievittyi. Todella lahjakkaita ja taitavia nuoria suunnittelijoita.

Dotek fashionshow

Kävin eilen Brnossa Moravian Manchester -näyttelyssä. Se kertoi Brnon historiasta ja sen kukoistuskaudesta tekstiiliteollisuudessa. Se oli oikein mielenkiintoinen ja niin oli myös kauppakeskus, jossa vietin loppupäivän. Brnossa täytyy vierailla uudestaan paremmalla ajalla.

Zlinissä on samanlaista kupruasfalttia kuin Hämptonissa

Brnossa oli varauduttu mun saapumiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti