torstai 12. helmikuuta 2015

Tappoväsymys

Tänään oli ensimmäinen koulupäivä. Se kesti tunnin. Neljän tunnin yöunien jälkeen se oli hyvä asia. Eilinen ilta ja yö kului olutta juoden. Kyllä, luit oikein, olutta. Ja ei, en pidä sen mausta vieläkään. Vaihto-opiskelijoille oli järjestetty Tour de Pub, jossa jokaisen joukkueen piti juoda tietty määrä olutta ja suorittaa samalla erinäisiä tehtäviä kuudessa eri pubissa. Tehtäviin kuului muunmuassa oluen tilaaminen tsekiksi ja sen juominen kyykäten. Jatkot venyivät kolmeen asti Blok12 - ja Flip - nimisillä klubeilla. Blok12 on kuulemma suosittu oleskelupaikka Faculty of Multimedia Communicationsin opiskelijoiden (graafisen suunnittelun, jalkinesuunnittelun, teollisen muotoilun ym.)  keskuudessa ja siltä se myös näytti. Tykkäsin ja viihdyin. Flip puolestaan edusti enemmän Sedulaa: Siellä oli suuri tanssilattia ja suuremman kansan tietoisuudessa olevaa musiikkia. Mikä teki paikasta erikoisen verrattuna Suomeen, oli pyrotekniikka. Muutamaan otteeseen tanssilattian vieresssä ihmisten edessä leimahti. Aikamoista.

Täällä saa polttaa tupakkaa joka paikassa. Edelleen hämäännyn ja hätkähdän, kun joku sytyttää savukkeen sisätiloissa. En tykkää.

Tämän päivän kurssin otsikkona oli Current Trends in Footwear Industry. Katsoimme muutaman videon mullistavista ja uraauurtavista keksinnöistä ja keskustelimme ajatuksista, mitä ne herättivät meissä. Puhuimme myös siitä, mihin suuntaan muotiteollisuus on kehittymässä. Minusta tuntuu, että olin ainoa äänessä oleva. Minä ja opettaja. Yleensä asia on toisin päin. Ensi viikolla matkaamme ryhmän kanssa Brnoon tekstiilinäyttelyyn.

Hyviä uutisia - saan tänään netin asuntooni. Tätä on odotettu. Nyt loppui asunnon aulassa oleskelu ja mahan tuhoaminen liian edullisilla köppötsiinoilla. Juurtuminen asuntoon voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti