maanantai 25. marraskuuta 2013

Totuuksia Firenzestä

Jokaisessa maassa on omat outoutensa kun vertaa niitä kotimaahansa. Italiassa niitä on muutama, kuitenkin vähemmän kuin odotin. Italialaiset kaivavat toppatakit esiin jo kun lämpötila laskee 20 plusasteeseen. Siinä missä itse tarkenin hyvin vielä teepaidalla, italialaiset köröttelevät 30 asteisessa bussissa takin vetoketju ehkä hiemat avattuna. Ja nyt kun talvitakkia ja kaikkia muitakin lämpöasusteita tarvitsisi enemmän kuin koskaan, italialaiset pysyttelevät pipottomina ja hanskattomina. Ihmettelen suuresti.
Italiassa bussiin mennään sisään etuovesta tai takaovesta ja poistutaan keskiovesta. Ruuhka-aikaan on mieltä ylentävää raivata tiensä bussin takaosasta keskelle jotta pääsisi ulos valitsemallaan pysäkillä.
Yksi nerokas keksintö italialaisilla on kuitenkin ylitse muiden, varsinkin kun en kahvia sattuneesta syystä voi juoda. Kuuma kaakao, kavereiden kesken budino. Ja ei mikään Fazerin veteen sekoitettava pussikaakao vaan paksu, höyryävänkuuma suklaaunelma, jonka voi bongata valmistumasta koneessa, joka sekoittaa ja lämmittää suklaamassaa all day long. Siinäpä vasta vastaus rukouksiin, onnen hetki kylmän ja pimeän keskelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti